21 april 2018
11:30

Kista SC KFUM BLÅ

Referat: IF Brommapojkarna 6 - Kista SC KFUM BLÅ

Sanktan-premiären avklarad och med tanke på att det var en match i Medel-serien så tycker jag att killarna spelade ganska bra! Kista var ett något bättre lag helt klart, men vi försvarade oss bra större delen av matchen. Calle i målet gjorde flera jätteräddningar och sedan hjälpte oss stolpe och ribba ett par ggr.

Första halvlek slutade 0-0 och även om Kista hade flest chanser så hade vi ett par kontringar som kunde ha blivit mål. I andra halvlek så tog Kista ledningen på ett "olyckligt" sätt. Vi kom dock igen och kvitterade och vi hade 1-1 när det var 10 minuter kvar av matchen.

Orken räckte inte riktigt och Kista tog ledningen på ett friläge och i sista minuten när vi flyttade upp och försökte kvittera åkte vi på 1-3 på en kontring.

2x25 minuter är ganska jobbigt och det märks att våra fyspass behövs. Det kan nog vara bra med 4 avbytare istället för 3 som vi hade idag.

Tycker att vi var lite tryggare i försvaret och kunde spela runt bollen mer, och att vi även var mer resoluta på att få bort bollen när det var panik. I anfallet så blir det ofta för många touch och extra dribblingar istället för att passa bollen tidigt och skjuta direkt. Lite svårt att hålla bredden och vi klumpar gärna ihop oss.

Jättebra kämpat och spelat av alla killar idag. Imorgon är det ny match mot Kista i Lätt-serien. Alexander Z och Måns coachar. Stort lycka till!